Openbaar vervoer

Onderstaand vindt u informatie over de toegankelijkheid van de trein, bus en (Regio)taxi in Enschede.

Trein

De medewerkers van station Enschede verlenen assistentie van de eerste tot en met de laatste trein. Het station is via een hellingbaan bij de rechteringang goed bereikbaar. Voor mensen met een visuele beperking zijn rondom en in het station geleidelijnen aanwezig. Kijk voor meer informatie over het NS-station in Enschede op de website van NS.

Bus

Het busstation bevindt zich links van het NS-stationsgebouw, naast de hoofdingang. Alle stads- en streekbussen van Twents, Arriva en Syntus hebben een rolstoelplek. Bij het in- en uitstappen assisteert de chauffeur. De oprijplank wordt handmatig bediend. De route van en naar de busperrons zijn voorzien van geleidelijnen. Meer informatie over de toegankelijkheid van het stad- en streekvervoer vindt u op de website van Twents, de website van Arriva en de website van Syntens. .

Regiotaxi

De Regiotaxi is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator. Het vervoer is gratis voor een geïndiceerde begeleider, een begeleider die meereist op een OV-begeleiderskaart en een hulphond. Regelmatige reizigers reizen met korting via een Regiotaxipas. Ook als u niet in het bezit bent van zo'n pas, kunt u gebruikmaken van de Regiotaxi. U betaalt dan het volle tarief. Reserveren kan via telefoonnummer 0900-1814 of via de website van Regiotaxi Twente.

Taxi 

De taxistandplaats bevindt zich aan de rechterzijde van het NS-stationsgebouw.